Senzor gibanja- Xiaomi Smart Human Body Sensor

Tokrat sem preko spletne trgovine Gearbest kupil senzor gibanja – Xiaomi Smart Human Body Sensor. Za njegovo delovanje je potreben Xiaomi Mi Smart Gateway, s katerim senzor komunicira preko protokola ZigBee.

Senzor zaznava premikanje v prostoru in na podlagi tega lahko sproži neko akcijo, ki jo sprogramiraš, na primer prižig luči v prostoru, vklop stikala itd. Sprogramiraš ga seveda lahko tudi, da v primeru, da ne zazna več premikanja, izvede nek drug ukaz, na primer ugasne luč, če v prostoru več kot 5 minut ne zazna premikov.

Sam senzor je zelo majhen in sem bil kar presenečen, ko sem ga prijel v roke. Ne potrebuje pa nobenega dodatnega napajanja, saj ima vgrajeno baterijo. Na pohištvo se prilepi s priloženo nalepko.

Njegova namestitev je zelo enostavna. Na senzorju pritisnemo na reset tipko, tako da začne utripati modra lučka. Nato preko aplikacije Mi Home dodamo novo napravo.

Nekaj scenarijev, ki se jih da narediti:

  • ko zazna premikanje v sobi, prižge pametno žarnico,
  • ko zazna premikanje v sobi, zažene nek drug scenarij (npr, vklopi alarm),
  • ko zazna premikanje v sobi, nam pošlje potisno sporočilo na telefon,
  • ko zazna premikanje v sobi, preko Mi Remote, vkopi neko napravo, na primer klimo, televizor, radio,
  • ko ne zazna premikanja nek določen čas (kar lahko nastaviš sam), naredi nekaj od zgoraj naštetega oziroma pametno žarnico, TV, radio itd. ugasne.

Prošnja

Pomagaš lahko pri vzdrževanju spletne strani in objavi novih vsebin, zato te vljudno prosim, da nakup, če se zanj odločiš, napraviš preko povezav na mojem blogu. Tako boš pomagal, da bo šel en majhen odstotek tvojega nakupa za KrofekIT, pri čemer tebe kot kupca izdelek ne stane nič več.
Preden torej klikneš na gumb “BUY”, se prepričaj, če si na povezavi preko te spletne strani.

Hvala za podporo!