Kocka kontroler – Xiaomi Mi Magic Cube Controller

Ko si želite nekoliko bolj enostavno upravljanje svojega pametnega doma, opremljenega s Xiaomi rešitvami, potem potrebujete Xiaomi Mi Magic Cube Controller. Predvsem to pride v poštev, ko hočete na hitro nekaj vključiti ali izključiti in bi na primer za udobno prižiganje luči v kuhinji s kavča v dnevni sobi porabili kar nekaj časa (preden se logiraš na telefon, poženeš aplikacijo, ki si vzame par sekund, da se poveže z Gatewayom, in nato šele izvedeš komando). S pomočjo kocke pa to lahko naredite z enim samim gibom – obračanjem kocke. Tole pametno kocko samo prevrnete in tako prižgete ali ugasnete luč v sosednji sobi.

Kocka je na voljo v treh različnih barvah: bela, modra in rdeča.

Za njeno delovanje potrebujemo Xiaomi Mi Smart Gateway, s katerim kontrolor komunicira preko protokola ZigBee.

Namestitev kocke je zelo enostavna. Na senzorju pritisnemo na reset tipko, tako da začne utripati modra lučka. Nato preko aplikacije Mi Home dodamo novo napravo. Ko je kocka aktivirana, pri njeni nastavitvi lahko izbiramo med naslednjimi ukazi/možnostmi: potresanje, prekuc za 90°, prekuc za 180°, vrtenje, tapkanje po kocki in potisk kocke naprej. S temi ukazi nato določimo, kateri ukaz oziroma scenarij se bo izvedel.

Končno sem našel eno pametno igračko, ki je všeč tudi moji ženi 🙂

Prošnja

Pomagaš lahko pri vzdrževanju spletne strani in objavi novih vsebin, zato te vljudno prosim, da nakup, če se zanj odločiš, napraviš preko povezav na mojem blogu. Tako boš pomagal, da bo šel en majhen odstotek tvojega nakupa za KrofekIT, pri čemer tebe kot kupca izdelek ne stane nič več.
Preden torej klikneš na gumb “BUY”, se prepričaj, če si na povezavi preko te spletne strani.

Hvala za podporo!