Detektor izliva vode – Xiaomi Mijia Aqara Water Immersing Sensor Flood Water Leak Detector

Senzor, ki zazna izliv vode, lahko kdaj reši pred večjo katastrofo in lahko prepreči ogromno škodo, ki bi jo lahko povzročilo puščanje vodovodnih dotrajanih cevi. Kar prestavljajte si, da vam poči cev pod umivalnikom v kuhinji, vi pa ste nekje na dopustu. Koliko vode lahko izteče in kakšno škodo bi lahko povzročila ena sama počena cev. Zato sem si jaz namestil senzor, ki takoj zazna, če bi bil nivo vode višji kot 0,5 mm in o tem me bo senzor obvestil preko sporočila na mobilnem telefonu s pomočjo aplikacije Mi home. Za delovanje senzorja je potreben Xiaomi Mi Smart Gateway, s katerim komunicira preko protokola ZigBee.

Namestitev senzorja je zelo enostavna. Na senzorju pritisnemo na reset tipko, tako da začne utripati modra lučka. Nato preko aplikacije Mi Home dodamo novo napravo.

Baterija v senzorju naj bi delovala kar 2 leti.

Nekaj scenarijev, ki se jih da narediti:

  • ko pride senzor v stik z vodo, zažene nek predviden scenarij dogodkov, ki jih sprogramiraš,
  • ko pride senzor v stik z vodo, nam pošlje potisno sporočilo na telefon,
  • ko pride senzor v stik z vodo, preko Mi Remote, vkopi neko drugo napravo,
  • ko pride senzor v stik z vodo, sproži alarm na  Xiaomi Mi Smart Gateway, tako da predvaja kakšen zvok ali pa ob alarmu vklopi poljubno barvo na Gatewayu.

Prošnja

Pomagaš lahko pri vzdrževanju spletne strani in objavi novih vsebin, zato te vljudno prosim, da nakup, če se zanj odločiš, napraviš preko povezav na mojem blogu. Tako boš pomagal, da bo šel en majhen odstotek tvojega nakupa za KrofekIT, pri čemer tebe kot kupca izdelek ne stane nič več.
Preden torej klikneš na gumb “BUY”, se prepričaj, če si na povezavi preko te spletne strani.

Hvala za podporo!