Izmerimo temperaturo v stanovanju s Xiaomi

Če želimo vedeti, koliko je temperatura v prostoru, pa bi to želeli spremljati preko aplikacije na telefonu in na podlagi temperature v sobi izdelati določen scenarij z uporabo Xiaomi Smart Home, potem za to potrebujemo senzor za temperaturo in vlago Xiaomi Mi Smart Temperature and Humidity Sensor.

Senzor je preprost in je zelo majhen.

 

Namestitev senzorja Xiaomi Mi Smart Temperature and Humidity Sensor

Sama namestitev je zelo preprosta, vendar brez osnovenga sistema Xiaomi Mi Multi-functional Gateway ne bo šlo, saj se senzor Temperature and Humidity Sensor povezuje preko ZigBee omrežja z Xiaomi Mi Multi-functional Gateway. Vse, kar moramo narediti, da vzpostavimo povezavo, je, da pritiskamo edini gumbek na napravi toliko časa, da trikrat utripne plava lučka, nato pa z aplikacijo Xiaomi Smart Home poiščemo senzor. Kar še lahko naredimo, je to, da ga preimenujemo in določimo lokacijo, kje se nahaja. In to je vse.

Uporaba senzorja Xiaomi Mi Smart Temperature and Humidity Sensor

Senzor beleži temperaturo in vlažnost v prostoru. Na aplikaciji nam nato prikaže, koliko stopinj je v prostoru in kakšno vlažnost imamo v prostoru. Aplikacija pa nam omogoča, da lahko pogledamo graf, kako sta se temperatura in vlažnost spreminjali. Pregled je možen tudi za nazaj, tako si to lahko pogledamo za konkreten dan, lahko pa spremljamo trend za cel teden ali mesec.

Težave s senzorjem Xiaomi Mi Smart Temperature and Humidity Sensor

Pri uporabi senzorja Xiaomi Mi Smart Temperature and Humidity Sensor sem naletel na naslednja dva problema:

  • Zamenjava baterije – nikakor mi ne uspe odpreti pokrova senzorja, da bi lahko sam zamenjal baterijo, ko bo to treba.
  • Preimenovanje – senzor se je sam od sebe preimenoval in ima sedaj za ime neke kitajske znake, ki jih nisem uspel spremeniti v kaj bolj evropskega.
Prošnja

Pomagaš lahko pri vzdrževanju spletne strani in objavi novih vsebin, zato te vljudno prosim, da nakup, če se zanj odločiš, napraviš preko povezav na mojem blogu. Tako boš pomagal, da bo šel en majhen odstotek tvojega nakupa za KrofekIT, pri čemer tebe kot kupca izdelek ne stane nič več.
Preden torej klikneš na gumb “BUY”, se prepričaj, če si na povezavi preko te spletne strani.

Hvala za podporo!