Upravljanje z lučjo s Xiaomi

Najbolj enostavna naprava, ki si jo lahko avtomatiziraš v domu, je luč. A ne bi bilo luštno, če bi lahko lahko luč ugasnili kar iz naslonjača? Vem, tudi moja žena je rekla, pa kaj. Toda mene pri vsej tej avtomatizaciji zanima, kako bi na primer luči lahko ugasnil avtomatsko, ko bom zapustil stanovanje in ne bi svetile brez veze, če sem jih pozabil ugasniti. Zato sem si namestil Xiaomi Yeelight E27 Smart LED Bulb.

Xiaomi Yeelight E27 Smart LED Bulb  omogoča prilaganje svetilnosti, daljinsko upravljanje preko WiFi omrežja (telefonska aplikacija). Prav zato, ker se jo da avtomatizirati, pa omogoča tudi varčevanje z elektriko.
Življenska doba same žarnice naj bi bila kar približno 11 let in ima vgrajene vse potrebne zaščite: pred udarom strele, pregrevanjem in preobremenitvijo.

Namestitev  Smart LED Bulb

Namestitev žarnice res ni zahtevno delo. Pač odviješ staro in namestiš novo. Edino, kar je treba biti pazljiv pri nakupu, je velikost žarnice. Saj veste, včasih je žarnica pod stekleno lučjo in takrat je zelo pomembno, kako veliko žarnico boste kupili.

Žarnica lahko deluje tudi kot samostojna enota in je ni treba povezati s Xiaomi Mi Gateway-jem. V tem primeru si moramo na telefon namestiti aplikacijo Yeelight, v katero se prijavimo z Mi uporabniškim računom in nato v tej aplikaciji dodamo žarnico, ki jo želimo upravljati. Ko dodajamo žarnico Xiaomi Yeelight v aplikacijo, je treba vnesti geslo domačega brezžičnega omrežja, saj žarnica potrebuje brezžično omrežje, da se jo bo dalo upravljati preko aplikacije. Aplikacija Yeelight ponuja precej več možnosti kot v povezavi s Xiaomi Mi Gateway-jem.

Jaz sem seveda žarnico želel povezati s Xiaomi Mi Gateway-jem, ki omogoča upravljanje vseh Xiaomi Mi naprav preko Mi Home aplikacije na telefonu. Prednost te povezave je tudi, da lahko kreiramo scenarij glede na vse naprave, ki jih upravljamo preko Mi Home aplikacije.

Na voljo imam naslednje možnosti:
– timer, s katerim nastavimo, koliko čas naj bo luč v istem stanju, kot je v danem trenutku,
– urnik, s katerim lahko časovno nastavimo vklop in izklop luči,
– scenarij, s katerim lahko nastavimo, da se luč ugasne, ko zapustimo stanovanje, ali pa se igramo z nastavitvijo svetlosti luči.
Možnosti je nešteto.

Navoj: E27
Dimenzije: 55 × 120 mm
Teža: 140g
Moč: 8W
Temperatura svetlobe: 4000K
Svetilnost: 600lm
Pričakovana življenska doba: 25.000 ur
Povezljivost: WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz

Prošnja

Pomagaš lahko pri vzdrževanju spletne strani in objavi novih vsebin, zato te vljudno prosim, da nakup, če se zanj odločiš, napraviš preko povezav na mojem blogu. Tako boš pomagal, da bo šel en majhen odstotek tvojega nakupa za KrofekIT, pri čemer tebe kot kupca izdelek ne stane nič več.
Preden torej klikneš na gumb “BUY”, se prepričaj, če si na povezavi preko te spletne strani.

Hvala za podporo!