Želite uvoziti zunanje slike v WordPress?

Če ste pred kratkim preselili svojo spletno stran z ene platforme ali gostitelja na drugega, obstaja velika verjetnost, da imate na svojih straneh vdelane zunanje slike. Te slike so pogosto vdelane iz drugih spletnih mest ali URL-jev, kar lahko povzroči težave z nalaganjem in optimizacijo za iskalnike (SEO).

V tem članku bom razložil, kako pravilno uvoziti te zunanje slike v WordPress.

Kako uvoziti zunanje slike v WordPress

Zakaj uvoziti zunanje slike v WordPress?

Zunanje slike so slike, vdelane v vašo vsebino, ki se nalagajo z druge spletne strani ali zunanjih URL-jev, ki se razlikujejo od vašega glavnega WordPress spletnega mesta. Takšne slike se pogosto pojavijo po migraciji spletne strani z drugih platform, kot so Blogger, Weebly, Joomla ali WordPress.com, kar lahko povzroči pokvarjene povezave do slik.

Težave z zunanjimi slikami

Najpogosteje se uporabniki WordPress.org srečujejo s težavami z zunanjimi slikami po migraciji svoje spletne strani z drugih platform, kot so Blogger, Weebly, Joomla ali WordPress.com. Te težave vključujejo pokvarjene povezave do slik, kar lahko škodi optimizaciji za iskalnike (SEO). Če so povezave do slik pokvarjene, slike ne bodo vidne obiskovalcem vaše strani, kar lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo in SEO.

Kako uvoziti slike v WordPress

Privzeto, če uporabljate enega od WordPress uvoznikov, bo ta poskušal uvoziti slike, vključno z izpostavljenimi slikami ali sličicami. Uvožene slike lahko vidite tako, da obiščete stran Medijska knjižnica (Media » Library) v vašem WordPress administracijskem območju.

Če vidite, da so vse vaše slike že v Medijski knjižnici, vendar URL-ji slik v vaših objavah še vedno kažejo na vašo staro spletno stran, potem tega članka ne potrebujete. Namesto tega sledite našemu vodniku o tem, kako enostavno posodobiti URL-je pri premikanju WordPress strani.

Koraki za uvoz slik

Če pa v Medijski knjižnici WordPress ne vidite uvoženih slik, nadaljujte z branjem. Pokazal vam bom, kako uvoziti te zunanje slike brez potrebe po prenosu in ponovnem nalaganju slik.

Uvažanje zunanjih slik v WordPress z uporabo vtičnika Auto Upload Images

Prva stvar, ki jo morate narediti, je namestitev in aktivacija vtičnika Auto Upload Images. Za več podrobnosti si oglejte naš korak-po-korak vodnik o tem, kako namestiti WordPress vtičnik.

The Auto Upload Images Settings Page

Opomba: Morda boste opazili, da ta vtičnik ni bil preizkušen z zadnjimi izdajami WordPressa. Vendar sem vtičnik preizkusil in deluje brez težav za ta namen. Če niste prepričani, ali naj uporabljate nepreizkušene WordPress vtičnike, si lahko preberete naš članek o tem. Če naletite na boljšo alternativo vtičnika, ki opravlja isto nalogo, nam to sporočite v komentarjih spodaj.

Konfiguracija vtičnika Auto Upload Images

Po aktivaciji morate obiskati stran Nastavitve (Settings » Auto Upload Images), da konfigurirate nastavitve vtičnika za uvoz slik. Privzete nastavitve bodo delovale za večino uporabnikov, vendar jih lahko po potrebi spremenite. Na primer, vtičnik bo slike uvažal v privzeto mapo za nalaganje medijev v WordPressu. To lahko spremenite z navedbo drugačnega osnovnega URL-ja. Poleg tega vam omogoča, da nastavite ime datoteke slike, alt oznako slike in velikost slike ter izključite tipe objav.

Saving some changes after configuring the Auto Upload Images plugin

Če naredite kakršne koli spremembe, ne pozabite klikniti gumba ‘Shrani spremembe’ (Save Changes) na dnu strani, da shranite nove nastavitve.

Posodabljanje objav z zunanjimi slikami

Nato boste morali posodobiti objave ali strani, ki vsebujejo zunanje slike. Ker je to ročni postopek, lahko traja veliko časa, če imate veliko vsebine. Na srečo obstaja hiter način za posodobitev vseh objav z zunanjimi slikami. Preprosto pojdite na stran Objave » Vse objave (Posts » All Posts) in nato kliknite gumb Možnosti zaslona (Screen Options) na vrhu.

Use Screen Options to Display 999 Posts at a Time

Uporaba možnosti zaslona za množično urejanje

Število v polju ‘Število elementov na stran’ (Number of items per page) povečajte na ‘999’ in kliknite gumb ‘Uporabi’ (Apply). WordPress bo ponovno naložil stran in tokrat bo prikazal do 999 objav naenkrat.

Opomba: Če imate počasno spletno gostovanje, vaš strežnik morda ne bo mogel obdelati posodobitve toliko objav naenkrat. V tem primeru boste želeli narediti manjše serije objav naenkrat ali razmisliti o prehodu na boljšega ponudnika gostovanja za WordPress.

Skupinsko urejanje objav

Nato lahko na tej strani izberete vse svoje objave tako, da kliknete potrditveno polje poleg ‘Naslov’ (Title). Po tem izberite ‘Uredi’ (Edit) iz menija Skupinska dejanja (Bulk actions) in kliknite gumb ‘Uporabi’ (Apply). WordPress vam bo zdaj pokazal polje ‘Skupinsko urejanje’ (Bulk Edit) z vsemi izbranimi objavami. Samo klikniti morate gumb ‘Posodobi’ (Update), in WordPress bo posodobil vse objave na vašem WordPress blogu.

Editing All Posts in Bulk

Posodabljanje vseh objav v skupini

Ne spreminjajte nobenih nastavitev v skupinskih nastavitvah urejanja, ki jih vidite. Samo kliknite gumb ‘Posodobi’ (Update). To bo sprožilo vtičnik, da preveri vse izbrane objave in uvozi zunanje slike, ko jih najde. Če imate več kot 999 objav, boste morali obiskati naslednjo stran, da izberete preostale objave.

Updating All Posts in Bulk

Pogosta vprašanja o uvažanju zunanjih slik v WordPress

Upam, da vam je ta vadnica pomagala naučiti, kako uvoziti zunanje slike v WordPress. Če imate še vedno kakršna koli vprašanja, jih bom odgovoril tukaj.

Kako uvozim medijsko knjižnico v WordPress?

Najprej morate iti na Orodja » Izvozi (Tools » Export) na spletnem mestu, od koder želite pridobiti medijsko knjižnico. Tukaj morate izbrati ‘Mediji’ (Media) in prenesti medijsko knjižnico kot datoteko. Nato lahko uporabite vtičnik, kot je WordPress Importer, za nalaganje medijske knjižnice na vaše novo spletno mesto. Za več podrobnosti si oglejte naš vodnik o tem, kako prenesti celotno medijsko knjižnico WordPress.

Zakaj moja medijska knjižnica WordPress ne prikazuje vseh slik?

Če vaša medijska knjižnica WordPress ne prikazuje vseh slik, se verjetno soočate s težavo pri nalaganju slik v WordPress. To težavo lahko odpravite s spremembo dovoljenj za datoteke. Za več podrobnosti si oglejte naš vodnik o tem, kako odpraviti težavo pri nalaganju slik v WordPress.

Leave a Reply