Kako prenesti Activity in Health podatke na novi iPhone

Prenos podatkov na novi telefon je dokaj enostaven proces, ki sem ga že opisal tule. Vendar so nekateri ljudje nezaupljivi in bi radi imeli sveže nameščen iPhone, ki ne bo vseboval nepotrebnih informacij ali drugih neprijetnih stvari iz starega iPhona. V takem primeru je možno podatke, kot so v aplikacijah Activity in Health, prenesti na način, ki vam ga bom opisal spodaj. Aplikacija v trenutni verziji ponuja brezplačen prenos podatkov za Transferring Health, Fitness in Watch Data. Za vse ostale prenose, na primer za SMS/iMessage, Contacts, Voicemail, Voice Memo, Camera Roll Photos and Videos, Safari Bookmarks, Accessibility Preferences, Notes, Call History, Home screen icon layout in ostale, pa je treba kupiti plačljivo verzijo.

 1. Prenesite si program Decipher Activity Transfer tool (OS X, Windows).
 2. Prepričajte se, da ima vaš iPhone nameščen iOS 8.2 ali višjo verzijo.
 3. Pojdite na aplikacijo Apple Watch in naredite unpair. To bo razvezalo vašo Apple Watch in vaš stari iPhone, hkrati pa boste s tem tudi sprožili kopiranje podatkov iz Apple Watch na iPhone.
 4. Odprite iTunes na računalniku in naredite varnostno kopijo starega iPhone, pri tem obvezno izberite enkripcijo podatkov, saj vam drugače ne bo preneslo privatnih podatkov (lahko sledite postopku od 4. točke do 7. točke, ki je opisan na tejle povezavi https://www.krofekit.net/prenos-vasih-pod…ov-na-nov-iphone).
 5. Izključite stari iPhone.
 6. Zaženite Decipher Activity Transfer.
 7. Izberite varnostno kopijo (zadnjo)
 8. Orodje bo preverilo, da varnostna datoteka ni poškodovana
 9. Ko kliknete na “Customize It!“, boste dobili seznam opcij, ki so se arhivirale. Opcija Health, Fitness, and Watch Data je že označena, tako da kliknete na gumb v spodnjem desnem kotu “Clean It!
 10. Orodje bo šel čez proces čiščenja in brisanja odvečnih podatkov. Zbrisal bo tudi odvečne podatke, kakor so datoteke. Pri miru bo pustil le Activity.app in Health.app.
 11. Ko se konča z čiščenjem kliknite na gumb Next in nasljenji zaslon vam bo razložilo, kako skopirati sedaj te očiščene podatke na novi iPhone. (lahko tudi sletide navodilom od točke 13 do 19 na sledeči povezavi https://www.krofekit.net/prenos-vasih-pod…ov-na-nov-iphone/
 12. Sedaj lahko spet povežete vašo Apple Watch z vašim novim iPhone. Sinhronizacija lahko traja nekaj časa, zato bodite potrpežljivi.