Kako Make izboljšuje poslovne procese?

Kako Make izboljšuje poslovne procese?

Kaj je Make in zakaj bi morali uporabljati Make?

Vaša družba uporablja številne programske aplikacije in storitve za različne procese in naloge. E-maily, ERP sistemi, notranji posredniki za skupno delo kot na primer Teams ali Slack, računska orodja… Vse te aplikacije podpirajo vaše podjetje v vsakodnevnem poslovanju. Vendar to lahko vodi do neurejenega spletanja aplikacij in pomeni veliko truda, če morate iste informacije ali podatke zapisovati v številnih orodjih.

En ključni izraz, ki se pojavlja, ko organiziramo in optimiziramo takšne procese, je avtomatizacija:

 • Optimizirajte procese, tako da prihranite čas in povečate produktivnost, izvlečete monotone naloge, perfekcionalizirajte strankarske poti ali pustite poslovne procese, da se samodejno izvajajo: Avtomatizacija lahko vse to omogoči – Make še posebej.

Make je sodobno iPaaS (Integration Platform as a Service) orodje, ki omogoča povezovanje aplikacij ter poslovnih korakov in omogoča, da se izvajajo nemoteno in v ozadju. Ta še mlada tehnologija prihrani koristne ure, ki bi lahko bile uporabljene za ustvarjanje vrednosti. Razložimo, kako to deluje.

Kako deluje Make?

Make je češko podjetje, ki ustvarja učinkovite protokole za obdelavo podatkov, da lahko procese v podjetjih poenostavimo, optimiziramo in integriramo. In vse to brez kodiranja. Najlažje način, da ga razumete, je z naslednjim primerom:

E-maily, ki prihajajo od strank, vsebujejo pomembne informacije in datotečne priponke o trenutnem projektu. Namesto da ročno odpirate e-maile, jih prebirate, prenašate priponke, odpirate CRM sistem in prenašate vsebino e-mailov in priponke v pravilen položaj, Make vse to opravi samodejno: povežete e-mailno programsko aplikacijo z CRM sistemom, izberete sprožilec, na primer, ko se pojavlja beseda “projekt”, in tako izmenjujete informacije med aplikacijami in jih prenašate v pravilne pozicije.

Kar se zdi kot majhen korak, ima velik vpliv: številni takšni manjši, a tudi večji in bolj kompleksni procesi se vsak dan izvajajo in porabljajo čas – tudi če je to le nekaj sekund ali minut. Z avtomatizacijo se te dejavnosti popolnoma izločijo. To pomeni: več časa za ustvarjanje vrednosti, strankarsko komunikacijo, prodajo, projektiranje, razvoj… kar se vam zdi bolj pomembno.

Vse to je mogoče z Make kot platformo. Make podpira stotine oblakov aplikacij, kot so ActiveCampaign, Outlook, GSuite, Asana, Plutio, WordPress, Dropbox, Facebook ali LinkedIn.

Ključni termini

 • Scenario: Celoten proces, ki ga mapiramo v Make.
 • Trigger: Sprožilec procesa, ki ga določimo.
 • Modules: Korak, aplikacija, urejanje ali storitev v procesu (scenariju), ki pošilja in prejema podatke in informacije.
 • Router: Router procesa razdeli proces v različne poti. Z ustreznim filtrom se proces nato izvaja skozi različne poti, glede na zahteve.
 • Iterator: Iterator modul razdeli skupino elementov v manjše dele. Na primer, tabela z več stolpci se razdeli v posamezne stolpce in se uporabijo za nadaljnjo obdelavo.

Cenovni model

 • Brezplačna različica: že vsebuje številne koristne funkcije in je idealna za začetne korake. 1000 “operacij”, torej poslovnih korakov, je vključenih, in ni omejitev števila aplikacij, ki jih lahko povežete.
 • Dodatne 10,000 operacij: Če dosežete mejo, lahko dodate še 10,000 poslovnih korakov za 9 $. To je zelo fleksibilno in strokovno.

Tehnične prednosti

 • Make lahko optimizira procese in deluje brez kode.
 • Podpira številne oblakovne aplikacije.
 • Omogoča povezovanje aplikacij ter poslovnih korakov med seboj.

Prednosti za uporabnike

 • Make lahko optimizira procese in deluje brez kode.
 • Podpira številne oblakovne aplikacije.
 • Omogoča povezovanje aplikacij in poslovnih korakov med seboj.

Kako Make deluje

 1. Sprožilec: Izberemo sprožilec, na primer, ko se pojavlja beseda “projekt”.
 2. Moduli: Povežemo e-mailno programsko aplikacijo z CRM sistemom.
 3. Router: Router procesa razdeli proces v različne poti.

 

Koristen namig: Če ste novinec v svetu avtomatizacije, začnite z manjšimi procesi in jih postopoma nadgrajujte. Tako boste bolje razumeli delovanje platforme in počasi optimizirali kompleksnejše procese.

 

Če imate kakršna koli vprašanja ali želite deliti svoje izkušnje z uporabo Make, vas vabimo, da komentirate ta članek. Prav tako ga delite na svojih socialnih omrežjih, da bodo lahko tudi drugi izkoristili prednosti te inovativne platforme!

 

Leave a Reply