Namestitev aplikacije Kodi

KODI je aplikacija, ki je lahko del operacijskega sistema ali pa se namesti kot programski paket na obstoječi operacijski sistem. Trenutno podprti sistemi so Windows, Linux, Mac OS, Android, Kodibuntu, iOS, Raspberry Pi idr.

KODI je predvsem zanimiv, če hočemo gledati video vsebine preko interneta. Kodi je programska oprema, s katerim si lahko naredimo svoj home media center. Če ste nekoč uporabljali Popcorn Time, je to potem primerna alternativa za vas. Z raznimi dodatki si tako preko interneta ogledate filme in TV serije. Kvaliteta slike je seveda odvisna od vaše hitrosti interneta. Po mojih izkušnjah je dovolj, če je hitrost 5Mb/s. Zadevo sem zaenkrat preizkusil že na Amazon TV, Raspberry Pi, Smart TV, Windows.

Nastavitev jezika in tipkovnice

V Kodi gremo v System

Kodi - System

Kliknemo na Appearance…

Kodi appearance

V desnem meniju kliknemo na International in nato kliknemo na Language. Tu izberemo slovenski jezik.

Kodi jezik

Nastavitev podnapisov

Iz začetnega menija s klikom izberemo ponovno Sistem…

Kodi - System

Kliknemo na Dodatki

Kodi - dodatki

Kliknemo na Namesti iz skladišča…

Kodi - namesti iz skladišča

Kliknemo na Vsa skladišča

Kodi - vsa skladišča

Izberemo Podnapisi

Kodi - podnapisi

Izberemo, katerega ponudnika za podnapise bi želeli. Lahko jih izberemo več. Jaz osebno uporabljam Podnapisi.net, OpenSubtitles.org in Titlovi.com.

Kodi - opensubtitles

Ko se dodatki za podnapise naložijo, ne pozabite klikniti na Prilagodi. Tu moramo za vse dodatke za podnapise, ki smo jih namestili, sicer za vsakega posebej, vnesti uporabniško ime in geslo za pristop do portala, kjer so podnapisi.

Kodi - opensubtitles - prilagodi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *