Vodnik za urejanje vašega SPF zapisa na CloudFlare

SPF (Sender Policy Framework) zapis je ključen za zagotavljanje, da vaša e-pošta prihaja iz pooblaščenih strežnikov, kar pomaga preprečevati zlorabo in lažno predstavljanje. Sledite tem korakom za urejanje vašega SPF zapisa na CloudFlare.

1. Prijava v račun CloudFlare

Najprej pojdite na spletno stran CloudFlare in se prijavite v svoj račun. Če še nimate računa, se registrirajte in dodajte svojo domeno.

2. Izberite ustrezno domeno

Ko ste prijavljeni, boste preusmerjeni na nadzorno ploščo. Tukaj boste videli seznam vaših domen. Kliknite na domeno, za katero želite urediti SPF zapis.

3. Pojdite na razdelek DNS

V zgornjem meniju kliknite na zavihek “DNS”. Ta razdelek vam omogoča upravljanje DNS zapisov za vašo domeno.

4. Ustvarjanje SPF zapisa

Če še nimate SPF zapisa, ga morate najprej ustvariti. Obiščite spletno stran SPF Record Generator, kjer lahko enostavno ustvarite SPF zapis. Sledite navodilom na spletni strani in vnesite ustrezne informacije za svojo domeno. Ko ustvarite SPF zapis, ga kopirajte.

5. Dodajanje novega SPF zapisa na CloudFlare

 

Ko imate pripravljen SPF zapis, ga dodajte na CloudFlare:

  • Kliknite na gumb “Dodaj zapis” (Add Record).
  • V pojavnem oknu izberite tip zapisa “TXT”.
  • V polje “Ime” (Name) vnesite “@”, če želite, da se SPF zapis nanaša na glavno domeno. Če želite, da se nanaša na poddomeno, vnesite ime poddomene (npr. “mail”).
  • V polje “Vrednost” (Content) prilepite SPF zapis, ki ste ga ustvarili prej.

 

6. Urejanje obstoječega SPF zapisa

Če že imate SPF zapis in ga želite posodobiti:

  • V seznamu DNS zapisov poiščite obstoječi TXT zapis z vašim SPF zapisom.
  • Kliknite na ikono za urejanje (svinčnik) poleg zapisa, ki ga želite spremeniti.
  • V polje “Vrednost” (Content) uredite SPF zapis z novimi podatki. Na primer, dodajte nove pooblaščene strežnike ali posodobite obstoječe.
  • Kliknite na “Shrani” (Save), da shranite spremembe.

7. Shranjevanje in preverjanje

Po dodajanju ali urejanju SPF zapisa kliknite na gumb “Shrani” (Save), da potrdite spremembe. Spremembe bodo potrebovale nekaj minut, da se propagirajo po internetu.

8. Preverjanje SPF zapisa

Za preverjanje pravilnosti vašega SPF zapisa uporabite orodje za preverjanje DNS zapisov, kot je MXToolbox. Vnesite svojo domeno in preverite, če je vaš SPF zapis pravilen in deluje.

S tem postopkom lahko učinkovito upravljate in posodabljate SPF zapise za vaše domene na CloudFlare, kar pomaga pri zaščiti vaših e-poštnih sporočil pred zlorabami.

Leave a Reply