ZEIDES 2019

When:
October 24, 2019 all-day
2019-10-24T00:00:00+02:00
2019-10-25T00:00:00+02:00
Where:
Radisson Blu Plaza
V četrtek, 24. oktobra 2019, v Ljubljani, v konferenčnih prostorih Radisson Blu Plaza hotela, organiziramo 3. mednarodno konferenco o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije – ZEIDES 2019. 
Program letošnje konference bo obsegal tri vsebinske sklope:
– elektronske identitete, elektronski identifikacijski postopki in elektronska identifikacijska sredstva fizičnih in pravnih oseb;
– storitve zaupanja za elektronske transakcije;
– zagotavljanje zaupnosti, celovitosti, dostopnosti ter odpornosti sistemov in storitev za obdelavo podatkov o e-identitetah in storitvah zaupanja za e-transakcije.
Iz prvega sklopa izpostavljamo predstavitev normativnih aktivnosti na ravni EU za uvedbo enotne biometrične e-osebne izkaznice ter za nacionalno zakonsko ureditev e-identitete fizičnih oseb. Posebna pozornost bo namenjena močni avtentikaciji uporabnikov plačilnih in drugih finančnih storitev.
Iz drugega sklopa izpostavljamo obravnavo različnih oblik oddaljenega/spletnega/mobilnega e-podpisovanja oz. dokumentiranega izražanja volje posameznikov v zvezi določenimi zapisi in/ali postopki z vidika njihove dokazne vrednosti, uporabniške izkušnje in ekonomike.
Iz tretjega sklopa izpostavljamo predstavitev različnih vidikov vpliva nove ureditve varstva osebnih podatkov na obdelavo e-identifikacijskih podatkov in obdelavo podatkov o storitvah zaupanja ter na zagotavljanje revizijskih sledi o obdelavah teh podatkov.