Calendar

Sep
24
Tue
AnsibleFest 2019 @ Atlanta GA
Sep 24 – Sep 26 all-day
Sep
26
Thu
CIO LEADERSHIP FORUM 2019 @ Hotel Čigota, Zlatibor, Srbija
Sep 26 – Sep 27 all-day
Kaj “dogaja” v vašem omrežju? @ Kavarna Sputnik
Sep 26 @ 8:30 am – 11:00 am

[Vabilo] Jesensko strokovno srečanje na temo kibernetske varnosti

Želite spoznati načine za pridobitev vpogleda v dogajanje v vašem omrežju in obvladati varnostne grožnje?

Potem lepo vabljeni na strokovno predstavitev rešitev

             

na kibernetskem zajtrku

Kaj ‘dogaja’ v vašem omrežju

Četrtek, 26. september 2019 | Kavarna Sputnik, Ljubljana (Tržaška cesta 128)

 

Naši strokovnjaki za kibernetsko varnost ponovno pripravljajo strokovno srečanje ob jutranji kavi s pregledom aktualne varnostne tematike. Tokrat bodo izpostavili načine, s katerimi hitreje in učinkoviteje zaustavite napadalce v vašem omrežju ter zaščitite strateške podatke podjetja in ključnih virov.

Program srečanja

08:30 – 09:00 Jutranja kava in rogljički
09:00 – 09:15 Uvodni pozdrav: Trendi na področju informacijske varnosti
Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost
09:15 – 09:45 Upravljanje privilegiranih dostopov
Boris Krajnc, etični heker in Matevž Kuhelj, inženir specialist
09:45 – 10:15 Primer dobre prakse pri vpeljavi privilegiranih dostopov
Gregor Osterman, sistemski inženir GEN-I
10:15 – 10:45 Čas je, da izveste resnico
S pomočjo rešitve Vectra Cognito
Žiga Špiček, strokovnjak za kibernetsko varnost
10:45 – 10:45 Izmenjava izkušenj in prigrizek

 

Prijava
Zavarujete privilegiran uporabniški dostop

Pomemben vidik pri upravljanju informacijske infrastrukture je zagotavljanje skladnosti z direktivami. Pri tem vam lahko zelo uspešno pomagajo sodobne rešitve PAM, ki vam omogočajo zavarovati vaše privilegirane račune in nudijo podporo ekipam pri zagotavljanju skladnosti z uredbami. Uvodoma bo naš etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost Boris Krajnc predstavil, kako se pri varnostnih pregledih loteva preverjanja dostopov do sistemov in tveganja, na katere administratorji morda niso pozorni. Matevž Kuhelj pa bo podrobneje razložil, kaj je rešitev PAM in katere izzive naslavlja. Kako lahko z njo nadzorujemo dostop in kako skrbimo za varnost gesel.

Primer dobre prakse ob vpeljavi rešitve privilegiranih dostopov – Gregor Osterman, iz podjetja GEN-I bo spregovoril o njihovih izkušnjah ter o

  • razlogih, na osnovi katerih so se odločili za vpeljavo rešitve,
  • izzivih, s katerimi so se srečali (kako administratorju povedati, da bo spremljan in da nima več admin gesla)
  • poteku projekta in kako danes živijo z rešitvijo.

Neprekinjen, avtomatiziran nadzor nad grožnjami prek celotnega poslovnega omrežja

Obvladovanje varnostnih tveganj, ki jih narekujejo zakonodaja, standardi in direktive, pomeni tudi veliko obremenitev zaposlenih v IT oddelku. Tudi pri tem vam lahko priskočijo na pomoč sodobne rešitve – rešitev Vectra z uporabo umetne inteligence daje vpogled v dogajanje v vašem omrežju. Prinaša vidljivost varnostnih incidentov v realnem času in zbere vse podrobnosti, da lahko takoj sprožite ustrezne postopke za analizo in odpravo le teh, bodisi avtomatizirano, delno avtomatizirano ali ročno. Žiga Špiček bo rešitev Vectra Cognito podrobno predstavil, predvsem z vidika povečanja zaznave varnostnih incidentov in zmanjšanja obremenitve zaposlenih.

Komu priporočamo udeležbo?

Vabljeni vsi, ki ste odgovorni za varnost sistemov in omrežja v podjetju – vodjem informatike, CSO, varnostnim inženirjem, sistemskim administratorjem.

Prijava

Udeležba je BREZPLAČNA, potrebna je le predhodna prijava preko spletnega obrazca.
Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do 24. septembra 2019.

Vabljeni, da četrtkovo jutro preživite ob odkrivanju naprednih rešitev, ki vam bodo olajšale delo pri zagotavljanju varnosti.

Se vidimo!

Sep
29
Sun
Infofest 2019
Sep 29 – Oct 5 all-day
Oct
1
Tue
OpenIT konferenca 2019 [Agenda] @ Radisson Bul; Plaza hotel
Oct 1 all-day
VmWare vForum 2019 @ Hotel Aristos; Zagreb
Oct 1 all-day
Oct
3
Thu
Infosek Expo 2019 @ Gospodarsko razstavišče
Oct 3 all-day

Sejem INFOSEK EXPO je sodobni B2B sejem informacijske varnosti, ki bo letos organiziran že 14. leto zapored.

Dogodek ponuja širok razstavni program, dosežkov malih, srednjih ter velikih podjetij, s področja informacijske varnosti.

Poleg razstavnega dela pa, v 2 vzporednih sekcijah, potekajo tudi predavanja, kjer razstavljavci in drugi strokovnjaki predstavljajo najnovejše rešitve, storitve in produkte.

INFOSEK EXPO IT strokovnjakom in splošni javnosti ponuja BREZPLAČNO možnost, da najdete ustrezne rešitve oz. jih ohranjate v koraku s časom, ponudnikom pa možnost, da predstavite in iztržite svoje produkte in storitve.

Oct
9
Wed
25. strokovno posvetovanje – Lancom @ Rogla
Oct 9 – Oct 10 all-day
Oct
13
Sun
IDC summit Adriatic 2019 @ Poreč
Oct 13 – Oct 15 all-day
Oct
14
Mon
Konferenca MakeIT 2019 @ Kongresni center Portus; Portorož
Oct 14 – Oct 15 all-day

Spoštovani!

Je do vas že prišla informacija, da se nam bliža konferenca MakeIT 2019 v Portorožu, ki je redna IT konferenca v slovenskem prostoru? Na njej se srečujemo razvijalci, arhitekti in upravljalci IT rešitev, raziskujemo najnovejše tehnološke dosežke in zanimive ideje z najbolj navdihujočimi govorci v našem sektorju. Različni, lokalni in globalni strokovnjaki predstavljajo najnovejšo in aktualno vsebino iz razvoja arhitekture, baz podatkov, strojnega učenja, umetne inteligence, programskih jezikov, metodologij in kulture v IT okoljih.  Predavanja in delavnice bodo zaokrožene v pet tematskih sklopov: Cloud-native&DevOps, Data&AI, Database, Database Development in Java.

Urnik in vsebina konference na voljo na www.makeit.si.

Da se boste lažje odločili za obisk konference, smo za vas pripravili opcijo zgodne, Early Bird prijave in dodatne popuste, v kolikor boste s seboj povabili tudi sodelavce. Vabimo vas, da si ogledate urnik, vsebino konference in se čimprej prijavite.

Vabljeni, da se nam pridružite! Čakajo nas zanimiva predavanja in veliko priložnosti za druženje in neposredno izmenjavo izkušenj..

Janez Zaletel, predsednik SIOUG v imenu organizacijskega odbora

TECH hosted by Lanaco 2019
Oct 14 – Oct 18 all-day
Oct
24
Thu
ZEIDES 2019 @ Radisson Blu Plaza
Oct 24 all-day
V četrtek, 24. oktobra 2019, v Ljubljani, v konferenčnih prostorih Radisson Blu Plaza hotela, organiziramo 3. mednarodno konferenco o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije – ZEIDES 2019. 
Program letošnje konference bo obsegal tri vsebinske sklope:
– elektronske identitete, elektronski identifikacijski postopki in elektronska identifikacijska sredstva fizičnih in pravnih oseb;
– storitve zaupanja za elektronske transakcije;
– zagotavljanje zaupnosti, celovitosti, dostopnosti ter odpornosti sistemov in storitev za obdelavo podatkov o e-identitetah in storitvah zaupanja za e-transakcije.
Iz prvega sklopa izpostavljamo predstavitev normativnih aktivnosti na ravni EU za uvedbo enotne biometrične e-osebne izkaznice ter za nacionalno zakonsko ureditev e-identitete fizičnih oseb. Posebna pozornost bo namenjena močni avtentikaciji uporabnikov plačilnih in drugih finančnih storitev.
Iz drugega sklopa izpostavljamo obravnavo različnih oblik oddaljenega/spletnega/mobilnega e-podpisovanja oz. dokumentiranega izražanja volje posameznikov v zvezi določenimi zapisi in/ali postopki z vidika njihove dokazne vrednosti, uporabniške izkušnje in ekonomike.
Iz tretjega sklopa izpostavljamo predstavitev različnih vidikov vpliva nove ureditve varstva osebnih podatkov na obdelavo e-identifikacijskih podatkov in obdelavo podatkov o storitvah zaupanja ter na zagotavljanje revizijskih sledi o obdelavah teh podatkov.
Nov
5
Tue
Huawei eco-Connect Europe 2019 @ Palais des Congres de Paris, Franc
Nov 5 all-day
Nov
12
Tue
Thrive conference 2019 @ Postojna
Nov 12 – Nov 13 all-day
Nov
18
Mon
Drive Innovation Through Collaboration – Banking sessions @ Prague
Nov 18 – Nov 22 all-day
Nov
19
Tue
Extreme Networks Partner Summit 2019 @ Athens
Nov 19 – Nov 21 all-day
Nov
25
Mon
Drive Innovation Through Collaboration – Government sessions @ Prague
Nov 25 – Nov 26 all-day
Nov
27
Wed
Infosek 2019 @ Hotel Perla
Nov 27 – Nov 29 all-day
Dec
3
Tue
Vision Executive Summit 2020 @ Vienna
Dec 3 – Dec 5 all-day
Jan
21
Tue
SecurIT 2020
Jan 21 – Jan 22 all-day

Morebiti se vam bo zdelo, da prehitevamo dogodke, ko ob poletnih julijskih dneh že razmišljamo o prihodnjem letu, natančneje o januarskem srečanju na konferenci SecurIT 2020, a naj vam povemo, da je brezskrbnost (in varnost) pri nas vedno na prvem mestu.

Ko govorimo o brezskrbnosti, pa s tem ne mislimo le na varnost v IT-ju, ampak tudi o brezskrbnosti vas, futuristično mislečih vodij in strokovnjakov IT oddelkov, z dinamičnimi in zapolnjenimi urniki. Prav zaradi vaše navdušenosti in pozitivnih povratnih mnenj nad letošnjo, konferenco SecurIT 2019, smo se odločili, da konferenca postane naša vsakoletna tradicija!

Ste pripravljeni, da izveste prav vse o aktualnih temah in trendih iz področja varnosti v IT-ju?

Januar bo tukaj, kot bi mignil, zatorej se udobno namestite in globoko vdihnite … s svetlobno hitrostjo bomo poleteli v svet prihodnosti varnosti v IT sektorju med 21. in 22. januarjem 2020, ko se bomo srečali na SecurIT 2020!

Prihajajoči konferenci pa smo dodali tudi predkonferenčni dan, ki bo na sporedu v ponedeljek, 20. januarja. Obarvan bo s praktičnimi delavnicami, kjer se bomo še intenzivneje poglabljali v  jedro pereče problematike varnosti.

SecurIT 2020 bo zagotovo konferenca, ki je nočete zamuditi, kjer se bodo prepletale poučne delavnice, navdihujoča predavanja in osupljive informacije iz prve roke s strani strokovnjakov s področja varnosti v IT-ju. Poleg predaje znanja bomo poskrbeli tudi za izmenjavo poslovnih kontaktov, saj bo na voljo ogromno možnosti za neformalna druženja, ker se bosta prepletala posel in zabava.

Vse podrobnosti v zvezi z registracijo, točno lokacijo ter prve vsebinske namige in govornike bomo z vami delili septembra, ko se boste sveži in spočiti vrnili nazaj v delovno rutino, do takrat pa vabljeni k ogledu lanskoletnih utrinkov tule.